online aanmelden

Pretecho

"Do you want to watch me?"

Vrienden en familie zijn van harte welkom om de kleine ook te komen bewonderen. Voor oma’s en opa’s een bijzondere ervaring om hun kleinkind te zien.

< terug

Pretecho bureau EEF

Achtergrond

Pretecho bureau EEF is een initiatief van Verloskundig centrum Partera, omdat veel zwangeren meer echo’s in de zwangerschap willen waarbij de aandacht niet zo zeer is gericht op het medische aspect, maar juist op ontspanning en mooie plaatjes. De aandacht van deze echo ligt dan ook bij de beleving van je zwangerschap in een vertrouwde en veilige omgeving en met bekende mensen.

De naam die wij voor het echo bureau hebben gekozen is EEF wat een acroniem is voor Echt Echo for Fun. Kijk voor meer informatie ook op de website van EEF: www.echobureaueef.nl.


De echo’s worden verricht door Wim Griffioen, verloskundige bij Partera en zeer ervaren echografist.

Belangrijk: BovenMaas prenataal Zoetermeer is speciaal voor medische echo’s en EEF is alleen voor een pretecho.

Waarom een pretecho?

Je wil graag een pretecho, bijvoorbeeld omdat:

    • zwanger zijn een uniek moment in je leven is, een speciale ervaring die je graag wilt delen met familie, of vrienden;
    • je een mooie foto reportage van je ongeboren baby wilt hebben;
    •  je in het begin nog erg onzeker kan zijn over je zwangerschap en je gewoon weer even de bevestiging wil dat er echt een klein mensje in je buik zit;
    • je het geslacht van de baby wil weten en te nieuwsgierig bent om te wachten tot de 20 weken echo

 Tip: bij Eef kun je een echofoto van je kind in een sleutelhanger laten zetten. Leuk cadeautje voor papa, of voor jezelf!

Echofoto gemaakt bij 3 maanden zwangerschap.

Wat kun je verwachten?

Vanaf 7 weken kun je al naar je kindje kijken, al zal je dan nog niet veel detail zien, maar dan kun je wel het hartje zien kloppen. Vanaf 3 maanden kan je al duidelijke vormen gaan zien. Het beste is dit in de bekende 2D beelden te zien. Voor de 3/4D beelden is het beter als het kindje wat ouder is, dan heeft het wat meer vet op het lijfje. Je kunt kiezen om alleen foto’s te nemen, maar je kan ook alles op een DVD laten zetten.

Bij EEF kun je op je gemak genieten van je kindje. Wij nemen alle tijd voor de echo en proberen de baby zo duidelijk mogelijk voor je in beeld te brengen. Dat kan in de bekende 2D-beelden, maar ook in kleur, in bewegende 3D-beelden, oftewel 4D. Lees hier meer over de mogelijkheden van 3D/4D echo’s. Je kunt ook in de fotogalerij kijken van EEF hoe de baby er bij een bepaalde zwangerschapsduur uit ziet op de echobeelden.

Uiteraard zijn familie en/of vrienden ook welkom om mee te genieten van deze bijzondere gebeurtenis. Zo kan iedereen vol trots de kleine bewonderen. Voor oma’s en opa’s een bijzondere ervaring om hun kleinkind te zien.

Wanneer een pretecho?

Op de vraag; wanneer kan ik het beste een pretecho laten maken is niet echt een simpel antwoord te geven. De ervaring is dat de grootste kans op een succesvolle 3/4D echo tussen de 26 en 30 weken zwangerschap ligt. Voor een 2D echo is het tijdstip ruimer. Vanaf 14 weken krijg je al hele leuke beelden. Bij een 2D echo ben je veel minder afhankelijk van andere factoren.