online aanmelden

Boeken

Aanpakken voor aanstaande vaders

In Nederland is de aanwezigheid van de vader bij de bevalling gewenst en de norm. Wat precies zijn rol is, is voor veel mannen echter onduidelijk. David Borman, verloskundige, onderzoeker en trainer, geeft handvatten en praktische tips voor de zwangerschap, de bevalling en het kraambed.

Als bevallen spannend is.

Een boek dat een duidelijk en realistisch beeld van de zwangerschap en de bevalling geeft. Naast nuttige en praktische informatie, geeft het je ook veel informatie die je in andere boeken niet vindt! Het geeft je volop handvatten om de bevalling met vertrouwen tegemoet te zien en bovendien is er veel aandacht voor de rol van de partner. Het boek is geschreven door verloskundige Lilian Wirken.

Als het maar gezond is

In de zwangerschap kan er door middel van prenataal onderzoek gekeken worden naar afwijkingen bij je ongeboren kind. De onderzoeks-mogelijkheden breiden zich steeds verder uit evenals het aantal afwijkingen waar we onderzoek naar kunnen doen. Dit boek beschrijft welke verschillende prenatale testen er zijn en voor welke dilemma’s je als ouders kunt komen te staan. De informatie is aangevuld met waardevolle ervaringsverhalen.

Bevallen op eigen kracht

‘Elke vrouw wil graag veilig en ongecompliceerd bevallen. Het belangrijkste daarbij is dat je gebruik maakt van je eigen kracht en een sfeer creëert waarin vertrouwen en genieten centraal staan. Als je weet wat je zelf kunt doen om het natuurlijke proces van bevallen te ondersteunen, kan je kind makkelijker, sneller en met minder weerstand c.q. pijn geboren worden. Zo kan je bevalling een unieke, rijke ervaring worden.’ Dit stelt Wendy Schouten, moeder en publiciste, naar aanleiding van haar vier eigen bevallingen.

Duik in je weeën

Een praktisch boek met veel handige tips en oefeningen. Het is bedoeld als zelfbewuste voorbereiding op je eigen bevalling om vol zelfvertrouwen en zo ontspannen mogelijk in je weeën te duiken.

Eten voor je kind

Een kookboek speciaal voor de zwangerschap en de periode daarna met je opgroeiende kind. Het geeft uitleg waarom gezonde voeding in de zwangerschap zo belangrijk is. Maar ook hoe je een baby en  peuter kunt leren om gezonde voeding lekker te vinden. Inclusief  veel lekkere gezonde recepten.

Perfecte moeders bestaan niet

Een boek dat zwangere vrouwen en moeders op een praktische manier helpt in balans te komen en te blijven. Zwanger zijn en moeder worden zorgt voor een grote en vaak prachtige verandering in het leven van een vrouw. Maar vrouwen kunnen ook behoorlijk uit balans raken door moeizaam verlopende zwangerschappen, miskramen, traumatische bevallingen, een tegenvallende kraamtijd of de combinatie moederschap en werk. De roze wolk is soms ver te zoeken en lijkt in de praktijk af en toe meer op een donkergrijze donderwolk.

Veilig zwanger

Alle weken van de zwangerschap komen in dit boek aanbod. De gezondheid van je kind begint al in de zwangerschap. Veilig zwanger geeft je handvatten voor het dagelijks leven gedurende de zwangerschap. Daarnaast worden er verschillende maatschappelijke en psychologische kanten van het moederschap uitgelicht. Geschreven door twee verloskundigen die hun wetenschappelijke kennis en praktijkervaring hebben samengevat in praktische adviezen.