online aanmelden

Belangrijk: Coronavirus!

In verband met het Coronavirus zijn wij gedwongen aanpassingen te doen in de zorgverlening. Hier houden wij jullie hiervan op de hoogte!
Laatste update 30 maart 2020

Beste zwangere,

Zoals jullie inmiddels ongetwijfeld hebben gehoord, worden er maatregelen genomen tegen de verspreiding van het COVID-19 (Coronavirus). Er zijn op dit moment nog steeds geen aanwijzingen dat een infectie met COVID-19 bij zwangere vrouwen anders verloopt dan bij andere personen, of effect heeft op het ongeboren kind.

Wij vinden het belangrijk om jullie de zorg te kunnen blijven bieden die jullie nodig hebben. Gezien de snelheid van de verspreiding, ook in Nederland, zijn wij genoodzaakt om preventief een aantal maatregelen te treffen. Deze maatregelen zijn landelijk overal hetzelfde. Deze zijn erop gericht om jullie en onszelf zo veel als mogelijk te beschermen en om mee te werken aan beperking van verdere verspreiding van het virus in ons land. We hopen dat jullie hier begrip voor hebben.  Het gaat ons aan het hart want momenteel kunnen wij de zorg niet inrichten zoals wij gewend zijn en graag willen.

Zwangerschap

 • Bij de zwangerschaps-controles en echo’s MOGEN PARTNERS NIET MEE! Dat betekent helaas dat zij de praktijk niet in mogen (dus ook niet in de wachtkamer!) en je voor alle controles en echo’s echt alleen moet komen. We begrijpen hoe naar dit is, maar de situatie momenteel vereist jammer genoeg deze maatregel. Je kan bijvoorbeeld videobellen tijdens de afspraak, wij hebben wifi op de praktijk. De echo kan je op een usb stick laten opnemen net zoals altijd (kosten zijn 5 €).
 • We proberen de spreekuren zo in te richten dat jullie zo min mogelijk met anderen in de wachtkamer hoeven te zitten. Het is dus fijn als jullie op tijd komen maar ook niet veel te vroeg en gelijk na de controle weer de praktijk verlaten.
 • We zijn genoodzaakt iets langere tijd tussen de afspraken te laten. Als er iets aan je afspraak gewijzigd moet worden nemen we telefonisch contact met je op.
 • Tijdens de controle zullen we alleen je bloeddruk, urine en buik controleren en naar het hartje van de baby luisteren.
 • Als je vragen hebt, bel ons dan en neem je vragen TELEFONISCH met ons door vóór je afspraak op het spreekuur. Daarvoor zijn wij elke ochtend telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 079-3218485.
 • DIRECT nadat je de praktijk binnenkomt EERST je handen goed wassen met water EN zeep. Dit kan in de toiletruimte.
 • De voorlichtingsavonden en workshops zijn aangepast, voor meer info klik hier.
 • Wanneer je koorts hebt (hoger dan 38 °C ) en/of hoest en/of kortademig bent en/of verkouden bent vragen wij je om NIET naar het spreekuur te komen. Neem  dan telefonisch contact op met de praktijk. Ook wanneer een huisgenoot van je deze klachten heeft verzoeken we je NIET naar het spreekuur te komen, maar ook dan telefonisch contact met ons op te nemen. Bij erge griepachtige klachten raadpleeg je ook je huisarts.

BEVALLING

 • Er is een landelijk advies om thuis te bevallen om de druk op de ziekenhuizen zo laag mogelijk te houden en contacten in het ziekenhuis te beperken. Met een medische indicatie is dit uiteraard geen optie. Vooralsnog zijn wij nog wel welkom in het Langeland ziekenhuis bij een uitdrukkelijke wens voor een poliklinische bevalling.
 • Tijdens de bevalling mag er slechts 1 iemand aanwezig zijn, dus de partner (of desgewenst iemand anders dan de partner). Geboortefotografen zijn niet meer welkom bij de bevalling.
 • Als je in het ziekenhuis poliklinisch bevalt, en dus binnen 4 uur na de bevalling naar huis gaat, is er in het ziekenhuis geen kraamvisite toegestaan.
 • Als je door omstandigheden in het ziekenhuis moet blijven, is er gedurende de hele opname 1 vaste bezoeker  welkom (in de meeste gevallen is dit dus de partner).
 • Wij staan in nauw contact met het LangeLand ziekenhuis en zullen jullie op de hoogte houden mochten er extra maatregelen rondom de bevalling nodig zijn.
 • Indien jij of een huisgenoot rondom de bevalling klachten heeft van koorts en/of hoesten en/of kortademigheid en/of verkoudheid meld dit dan als je ons belt!

KRAAMTIJD

 • De kraamvisites zullen we zoveel mogelijk telefonisch uitvoeren.
 • Op de momenten dat we wel langskomen willen we graag zo min mogelijk andere mensen treffen.  Dat wil zeggen:  moeder en baby, de kraamverzorgster en verder alleen de partner.
 • Tijdens aanwezigheid van de kraamverzorgster is het niet toegestaan kraamvisite te ontvangen.
 • Wij adviseren voorlopig geen of zo min mogelijk kraambezoek te ontvangen en bezoek met ziekteverschijnselen absoluut te weren.
 • Wanneer jij of een van je huisgenoten klachten als koorts en/of hoesten en/of kortademigheid en/of verkoudheid hebben, verzoeken wij je dringend ons daarover VOOR onze komst te informeren.
 • In bovenstaande situatie, waarin een van de huisgenoten ziek is, wordt alleen de noodzakelijke zorg geboden, dat betekent dat er zal worden afgeweken van het aantal vooraf geïndiceerde kraamzorguren. Dit om te voorkomen dat de zorgverleners zelf ziek worden.
 • De gehoortest die normaal gesproken ongeveer 2 weken na de geboorte wordt gedaan door de Jeugdgezondheidszorg, zal voorlopig (in ieder geval tot 6 april) niet uitgevoerd worden. Te zijner tijd ontvang je alsnog een uitnodiging.
 • Het consultatiebureau (JGZ) zal niet zoals gewoonlijk op huisbezoek komen na de geboorte. In plaats daarvan nemen zij 2-3 weken na de geboorte telefonisch contact met je op.

BLOEDPRIKKEN

In verband met de uitbraak van het coronavirus zijn alleen de volgende locaties nog geopend voor bloedafname:

 • LangeLand Ziekenhuis, Toneellaan 1
 • Locatie Stadshart, Europaweg 151
 • Rokkeveen, Nathaliegang 79

Je kunt hier niet terecht wanneer je milde of ernstige luchtwegklachten en/of koorts hebt.

HUISARTSENPOST

De huisartsenpost en dienstapotheek zijn tijdelijk gevestigd aan de Parkdreef 350 Zoetermeer, in gezondheidscentrum Seghwaert.

We realiseren ons dat deze maatregelen niet leuk zijn, maar hopen op deze manier dat we jullie in goede gezondheid kunnen blijven begeleiden. Met elkaar komen we deze tijd door, wij staan voor jullie klaar! Heb je vragen of ben je ongerust dan zijn wij uiteraard altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 079-3218485 of 06-53912308.

Met vriendelijke groeten,

Team Partera

Conny, Ellen, Janneke, Jolanda, Hilde, Ingrid, Marion en Wim.