online aanmelden

Visie

Samen kunnen we het verschil maken!

Onze Missie

Onze missie en visie. Verloskundige centrum Partera staat voor professionele persoonlijke zorg in de breedste zin van het woord. Onze kerntaak is het bewaken van de gezondheid van moeder en kind en de begeleiding van de aanstaande ouders in het proces van kinderwens, zwangerschap, bevalling en ouderschap.

In onze zorg en ondersteuning is verloskundig centrum Partera een betrouwbare partner voor haar cliënten en stakeholders in de geboortezorg.

 

Onze Visie

Professioneel

Wij als verloskundigen zijn de specialist van het fysiologische geboorteproces voor alle zwangeren. Wij zijn bekwame en autonome medische professionals die zelfstandig verloskundig beleid voeren. Verantwoordelijk zijn voor het beleid voor de ongecompliceerde zwangerschap, geboorte en kraamperiode. Dit doen wij samen met de gynaecoloog in geval van complicaties. Ook werken wij in een netwerk van geïntegreerde zorg rondom de zwangere met continuïteit in zorgverlening. Wij zorgen voor een balans tussen onder- en overbehandeling.

Alle verloskundigen zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor verloskundigen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Verloskundigen. Door middel van bij- en nascholingen en aanvullende opleidingen vernieuwen wij onze kennis en vaardigheden continu. We houden elkaar scherp door onderlinge toetsing en intervisie.

Persoonlijke passie voor ons vak

Het meemaken van een zwangerschap en bevalling is een van de mooiste, belangrijkste en spannendste gebeurtenissen in je leven. Wij zijn er van overtuigd dat je met de juiste, deskundige en persoonlijke begeleiding je vertrouwen krijgt dat je nodig hebt tijdens deze tijd.

Wij geloven in de kracht die je als vrouw hebt om dit bijzondere proces door te maken en benaderen dit vanuit fysiologisch oogpunt. Het krijgen van een kind is een natuurlijk proces. Wel een proces waarin goede begeleiding en ondersteuning een belangrijke rol spelen. Wij staan voor het opbouwen van een vertrouwensband door het aanbieden van continue en persoonlijke zorg.

We delen de visie dat je vooral tijdens de bevalling moet doen waar jij je als vrouw goed bij voelt. Wij begeleiden je graag thuis bij je bevalling maar doen dit met net zoveel liefde bij je bevalling in het ziekenhuis. Jouw wensen en ideeën staan bij ons centraal.

 

Ons einddoel is een moeder, die tevreden en met trots terugkijkt op haar zwangerschap en bevalling en in goede gezondheid van haar gezonde baby geniet.

Gezond zwanger worden, zijn en blijven kan soms best lastig zijn. We begrijpen hoe een zwangerschap je kwetsbaar en onzeker kan maken, zeker als het om de gezondheid van je baby gaat. Dan is eigenlijk alleen het beste goed genoeg. Onze bijdrage daaraan is goede verloskundige zorg op maat met een luisterend oor, zowel medisch als in de sfeer van begeleiding. Samen met jou geven we je kind op die manier optimale kansen!

Veel zijdig

Wij, als verloskundigen, vormen samen met de praktijkassistentes een hecht en veelzijdig team. Alle verloskundigen hebben hun eigen specialisaties.  Dat maakt dat we samen veel expertise en ervaring in huis hebben om deskundige verloskundige zorg te bieden. Bij de begeleiding van je zwangerschap werken we intensief samen met andere zorgverleners, zoals: diëtiste, fysiotherapeut, gynaecoloog,  de huisarts, kinderarts  en lactatiekundige .

We beschikken over meerdere collega’s daardoor ben je er van verzekerd dat je voldoende van onze tijd en aandacht ontvangt. Dit is ook fijn als er bijvoorbeeld twee bevallingen tegelijk plaatsvinden, we kunnen altijd op elkaar terugvallen en zorgen er zo voor dat er geen onbekende aan je bed komt te staan. Op deze manier combineren we persoonlijke en betrokken zorg met de stabiliteit en veelzijdigheid van de praktijk als geheel.