online aanmelden

Voorlichting & workshops

....een weg door het doolhof van informatie....
Kom naar onze leerzame en gezellige voorlichtingsavonden en workshops!

Voorlichting & workshops

Als je zwanger bent is het fijn om als aanstaande ouders veel informatie te verzamelen over allerlei aspecten van jullie nieuwe leven. Het internet is op dat punt een enorme bron van informatie. Tegelijkertijd is het ook een doolhof waar aanstaande ouders gemakkelijk in kunnen verdwalen. En als je al niet verdwaalt, is altijd weer de vraag: “Is de informatie die je vindt op internet betrouwbaar?”

Om die reden organiseren wij voor onze zwangeren én hun partners een aantal voorlichtingsavonden en workshops met betrouwbare en praktische informatie. De avonden zijn kleinschalig, informatief én interactief van karakter.

We zetten ze even op een rijtje:

Voorlichtingsavond Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap komt er vanuit allerlei hoeken veel informatie op je af. Familie, vrienden en  (social) media hebben allemaal hun eigen mening. Maar welke informatie is nu juist? Ook gaan we in op de keuze van de plaats van de bevalling. Deze voorlichtingsavond wordt gegeven door 2 van onze verloskundigen.

Voorlichtingsavond Bevalling en Kraambed

Tijdens de voorlichtingsavond bevalling en kraambed bespreken we wat er bij een bevalling komt kijken: wat er in je lichaam gebeurt, hoe je zelf de baas blijft over je eigen bevalling en hoe de organisatie verloopt. Verder blikken we vooruit naar de kraamweek: de eerste week na de geboorte van je baby. Wat kun je van deze week verwachten? Deze voorlichtingsavond wordt gegeven door 2 van onze verloskundigen.

Voorlichtingsavond Borstvoeding

De voorlichtingsavond borstvoeding wordt gegeven door een lactatiekundige. Tijdens deze avond leer je bijvoorbeeld “hoe borstvoeding werkt”, wat de voor- en nadelen zijn van borstvoeding en hoe je kleine problemen oplost. De avonden worden gegeven voor alle zwangeren van Zoetermeer e.o. De locatie is afwisselend de Toneelzaal van het LangeLand Ziekenhuis (begane grond) en in het Forum (bibliotheek). Kijk in onderstaand overzicht wat de locatie is van de avond die jij wilt volgen. Bij onvoldoende aanmeldingen zijn we helaas genoodzaakt de avond te annuleren.

Workshop aanleggen

De workshop Aanleggen wordt gegeven door Simone van Eekelen, lactatiekundige. Een hele praktische workshop, alleen voor vrouwen. 80% van de problemen bij borstvoeding komt voort uit verkeerd aanleggen van de baby aan de borst. In deze workshop besteedt Simone aandacht aan alle verschillende posities waarin je de baby aan de borst kan laten drinken. We gaan vervolgens oefenen in het op de goede manier aanleggen van je baby aan de borst met een levensechte babypop van 3 kilo.

NIEUW: Introductieles babymassage

Is jouw baby jonger dan 6 maanden oud en wil je weten of babymassage iets is voor jou en je kindje? Kom dan samen met je baby naar onze introductieles babymassage.

Babymassage is quality time met je kindje, ontspannen, bewust aanraken, je kindje ondersteunen bij darmkrampjes en bijvoorbeeld overstrekken of het hebben van een voorkeurshouding.

Tijdens deze introductie les maak je kennis met het masseren van je kindje. We behandelen kort een stukje theorie en gaan daarna snel aan de slag zodat je praktische tips meekrijgt voor thuis.
Heb je na deze introductieles nog vragen of interesse in een vervolg? Dan kan je een cursus babymassage volgen waar je in 4 lessen een volledige massage leert geven aan je baby.

De introductieles wordt gegeven door Sabine de Vos van Bien & Zoet bij ons op de praktijk. De introductielessen zijn op woensdagmiddag van 14.30 – 15.30 uur. Het aantal plekken is beperkt, dus geef je snel op!

Praktische informatie

De kosten bedragen Є 15 per stel per voorlichtingsavond, workshop of introductieles. Je kunt tijdens de bijeenkomst per pin of contant betalen.

NIEUW!

Het is ook mogelijk om de activiteiten die bij ons op de praktijk plaatsvinden te betalen met de Zoetermeerpas! Je kunt bij ons chequenummer 3, 4, 5 of 6 inleveren. Voor meer informatie over de Zoetermeerpas, kijk op de website van de gemeente.

Meld je nu aan!

Lijkt het jullie leuk om aan een of meerdere cursussen deel te nemen of wil je meer informatie? Dan kun je daarvoor bij ons terecht: telefonisch, op het spreekuur of online.

AGENDA

LET OP: de aangegeven tijd is de starttijd. Zorg dat je eerder aanwezig bent.

DAG DATUM ONDERDEEL TIJD LOCATIE
woe 19 dec Babymassage 14.30 Dunantstraat 605
woe 16 jan Bevalling en Kraambed 19.30 Dunantstraat 605
don 17 jan Borstvoeding 19.00 LangeLand
di 22 jan Workshop aanleggen 13.30 Dunantstraat 605
woe 13 feb Babymassage 14.30 Dunantstraat 605
woe 13 feb Borstvoeding 19.00 Forum (bibliotheek)
woe 27 feb Bevalling en Kraambed 19.30 Dunantstraat 605
di 5 maa Workshop aanleggen 13.30 Dunantstraat 605
woe 13 maa Babymassage 14.30 Dunantstraat 605
woe 13 maa Borstvoeding 19.00 LangeLand
woe 10 apr Babymassage 14.30 Dunantstraat 605
woe 10 apr Bevalling en Kraambed 19.30 Dunantstraat 605
don 11 apr Borstvoeding 19.00 Forum (bibliotheek)
di 23 apr Workshop aanleggen 13.30 Dunantstraat 605
don 16 mei Borstvoeding 19.00 LangeLand
di 11 jun Workshop aanleggen 13.30 Dunantstraat 605
woe 12 jun Borstvoeding 19.00 Forum (bibliotheek)
don 18 jul Borstvoeding 19.00 LangeLand
di 30 jul Workshop aanleggen 13.30 Dunantstraat 605
woe 14 aug Borstvoeding 19.00 Forum (bibliotheek)
di 10 sep Workshop aanleggen 13.30 Dunantstraat 605
don 12 sep Borstvoeding 19.00 LangeLand
woe 16 okt Borstvoeding 19.00 Forum (bibliotheek)
di 22 okt Workshop aanleggen 13.30 Dunantstraat 605
don 14 nov Borstvoeding 19.00 LangeLand
di 3 dec Workshop aanleggen 13.30 Dunantstraat 605
woe 11 dec Borstvoeding 19.00 Forum (bibliotheek)