online aanmelden

Voorlichting & workshops

....een weg door het doolhof van informatie....
Kom naar onze leerzame en gezellige voorlichtingsavonden en workshops!

Voorlichting & workshops

I.v.m. de coronacrisis zijn wij genoodzaakt onze voorlichtingsmomenten aan te passen. Helaas is het niet mogelijk om live bijeenkomsten te organiseren. 

We hebben diverse presentaties op YouTube gezet:

Al deze presentaties kun je bekijken op ieder gewenst tijdstip. Klik hiervoor op de desbetreffende link.

De borstvoedingsavond zal tot nader order online worden aangeboden, zie hieronder voor meer info en tijden. De kosten van deze online avond zijn €7,50

De workshops Aanleggen en Babymassage kunnen helaas tot nader order geen doorgang vinden.

Als je zwanger bent is het fijn om als aanstaande ouders veel informatie te verzamelen over allerlei aspecten van jullie nieuwe leven. Het internet is op dat punt een enorme bron van informatie. Tegelijkertijd is het ook een doolhof waar aanstaande ouders gemakkelijk in kunnen verdwalen. En als je al niet verdwaalt, is altijd weer de vraag: “Is de informatie die je vindt op internet betrouwbaar?”

Om die reden organiseren wij voor onze zwangeren én hun partners een aantal voorlichtingsavonden en workshops met betrouwbare en praktische informatie. De avonden zijn kleinschalig, informatief én interactief van karakter.

We zetten ze even op een rijtje:

Voorlichtingsavond Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap komt er vanuit allerlei hoeken veel informatie op je af. Familie, vrienden en  (social) media hebben allemaal hun eigen mening. Maar welke informatie is nu juist? Deze voorlichtingsavond wordt gegeven door 2 van onze verloskundigen.

Voorlichtingsavond Bevalling en Kraambed

Tijdens de voorlichtingsavond bevalling en kraambed bespreken we wat er bij een bevalling komt kijken: wat er in je lichaam gebeurt, hoe je zelf de baas blijft over je eigen bevalling en hoe de organisatie verloopt. Verder blikken we vooruit naar de kraamweek: de eerste week na de geboorte van je baby. Wat kun je van deze week verwachten? Deze voorlichtingsavond wordt gegeven door 2 van onze verloskundigen.

Voorlichtingsavond Borstvoeding

De voorlichtingsavond borstvoeding wordt gegeven door lactatiekundigen Cora Moerman. Tijdens deze avond leer je bijvoorbeeld hoe borstvoeding werkt, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je kleine problemen oplost. De avonden worden gegeven voor alle zwangeren van Zoetermeer e.o. De locatie is afwisselend de Toneelzaal van het LangeLand Ziekenhuis (begane grond) en in het Forum (bibliotheek, Commissiezaal, begane grond). Kijk in onderstaand overzicht wat de locatie is van de avond die jij wilt volgen. Bij onvoldoende aanmeldingen zijn we helaas genoodzaakt de avond te annuleren.

Workshop aanleggen

De workshop Aanleggen wordt gegeven door een lactatiekundige. Een hele praktische workshop, alleen voor vrouwen. 80% van de problemen bij borstvoeding komt voort uit verkeerd aanleggen van de baby aan de borst. In deze workshop besteedt de lactatiekundige aandacht aan alle verschillende posities waarin je de baby aan de borst kan laten drinken. We gaan vervolgens oefenen in het op de goede manier aanleggen van je baby aan de borst met een levensechte babypop van 3 kilo.

NIEUW: Introductieles babymassage

Is jouw baby tussen de 2 en 6 maanden oud en wil je weten of babymassage iets is voor jou en je kindje? Kom dan samen naar onze introductieles babymassage.

Babymassage is quality time met je kindje, ontspannen, bewust aanraken, je kindje ondersteunen bij darmkrampjes en bijvoorbeeld overstrekken of het hebben van een voorkeurshouding.

Tijdens deze introductie les maak je kennis met het masseren van je kindje. We behandelen kort een stukje theorie en gaan daarna snel aan de slag zodat je praktische tips meekrijgt voor thuis.
Heb je na deze introductieles nog vragen of interesse in een vervolg? Dan kan je een cursus babymassage volgen waar je in 4 lessen een volledige massage leert geven aan je baby.

De introductieles wordt gegeven door Sabine de Vos van Bien & Zoet bij ons op de praktijk. Het aantal plekken is beperkt, dus geef je snel op! Aanmelden

Praktische informatie

De kosten bedragen Є 15 per stel per voorlichtingsavond, workshop of introductieles. Je kunt tijdens de bijeenkomst per pin of contant betalen.

NIEUW!

Het is ook mogelijk om de activiteiten te betalen met de Zoetermeerpas! Sinds 2020 is deze geheel digitaal. Voor meer informatie over de Zoetermeerpas, kijk op de website van de gemeente.

Meld je nu aan!

Lijkt het jullie leuk om aan een of meerdere cursussen deel te nemen of wil je meer informatie? Dan kun je daarvoor bij ons terecht: telefonisch, op het spreekuur of online.

AGENDA

don 8 jul Borstvoeding 19.00 ONLINE
woe 18 aug Borstvoeding 19.00 ONLINE
don 30 sep Borstvoeding 19.00 ONLINE
woe 10 nov Borstvoeding 19.00 ONLINE
don 16 dec Borstvoeding 19.00 ONLINE

Je ontvangt alle informatie om de avond te volgen,

kort voor de avond per mail.