online aanmelden

Voorlichting & workshops

....een weg door het doolhof van informatie....
Kom naar onze leerzame en gezellige voorlichtingsavonden en workshops!

Voorlichting & workshops

Als je zwanger bent is het fijn om informatie te verzamelen over allerlei aspecten van jullie nieuwe leven. Het internet is op dat punt een enorme bron van informatie.  Maar dan is altijd de vraag: “Is de informatie die je vindt op internet betrouwbaar?”

Om die reden organiseren wij voor onze zwangeren en partners een aantal voorlichtingsavonden en workshops met betrouwbare en praktische informatie. De avonden zijn kleinschalig, informatief, interactief en gezellig!

Helaas kunnen we door de corona maatregelen de avonden nu niet organiseren op de praktijk. We hebben de presentaties opgenomen zodat jullie deze thuis kunnen bekijken wanneer het jullie uitkomt!

We zetten ze even op een rijtje:

Voorlichtingsavond Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap komt er vanuit allerlei hoeken veel informatie op je af. Familie, vrienden en (social) media hebben allemaal hun eigen mening. Maar welke informatie is nu juist?

Deze informatie kan je nu thuis bekijken wanneer het jou uitkomt! Klik hiervoor op de onderstaande links:

Voorlichtingsavond Bevalling en Kraambed

Tijdens de voorlichtingsavond bevalling en kraambed bespreken we wat er bij een bevalling komt kijken: wat er in je lichaam gebeurt, hoe je zelf de baas blijft over je eigen bevalling en hoe de organisatie verloopt. Verder blikken we vooruit naar de kraamweek: de eerste week na de geboorte van je baby. Wat kun je van deze week verwachten?

Deze informatie kan je nu thuis bekijken wanneer het jou uitkomt! Klik hiervoor op de onderstaande links:

Voorlichtingsavond Borstvoeding

De voorlichtingsavond borstvoeding wordt gegeven door lactatiekundige Cora Moerman. Tijdens deze avond leer je bijvoorbeeld hoe borstvoeding werkt, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je kleine problemen oplost. De avonden worden gegeven voor alle zwangeren van Zoetermeer e.o.

De locatie is afwisselend de Toneelzaal van het LangeLand Ziekenhuis (begane grond) en in het Forum (bibliotheek, Commissiezaal, begane grond). Kijk in onderstaand overzicht wat de locatie is van de avond die jij wilt volgen. Bij onvoldoende aanmeldingen zijn we helaas genoodzaakt de avond te annuleren.

let op: De borstvoedingsavond zal tot nader order online worden aangeboden, zie hieronder voor meer info en tijden. De kosten van deze online avond zijn €7,50

Workshop aanleggen

De workshop Aanleggen wordt gegeven door een lactatiekundige. Een hele praktische workshop, alleen voor vrouwen. 80% van de problemen bij borstvoeding komt voort uit verkeerd aanleggen van de baby aan de borst. In deze workshop besteedt de lactatiekundige aandacht aan alle verschillende posities waarin je de baby aan de borst kan laten drinken. We gaan vervolgens oefenen in het op de goede manier aanleggen van je baby aan de borst met een levensechte babypop van 3 kilo.

Helaas kan deze workshop momenteel niet plaatsvinden ivm de corona maatregelen. 

NIEUW!

Het is ook mogelijk om de activiteiten te betalen met de Zoetermeerpas! Sinds 2020 is deze geheel digitaal. Voor meer informatie over de Zoetermeerpas, kijk op de website van de gemeente.

Meld je nu aan!

Lijkt het jullie leuk om aan een of meerdere cursussen deel te nemen of wil je meer informatie? Dan kun je daarvoor bij ons terecht: telefonisch, op het spreekuur of online.

AGENDA

woe 10 nov Borstvoeding 19.00 ONLINE
don 16 dec Borstvoeding 19.00 ONLINE

Je ontvangt alle informatie om de avond te volgen,

kort voor de avond per mail.