online aanmelden

Medicijnen

Wat je moet weten over medicatie tijdens de zwangerschap.

medicijngebruik tijdens je zwangerschap

Niemand gebruikt graag medicijnen als zij zwanger is. Maar soms moet het toch. Gelukkig zijn er veel medicijnen die zonder problemen voor de baby gebruikt kunnen worden in de zwangerschap.

Gebruik in je zwangerschap geen medicijnen zonder overleg met je huisarts of verloskundige, ook niet als deze vrij verkrijgbaar zijn bij de drogist of apotheek.

Word je zwanger en gebruikte je al medicijnen voor je zwanger werd, informeer dan direct na je positieve test bij je huisarts of de apotheek, of deze medicijnen gebruikt kunnen worden in de zwangerschap. Mag dit niet dan is er vaak wel een ander medicijn dat wel gebruikt kan worden. Je huisarts zal je medicatie aanpassen aan de zwangerschap. Stop nooit zonder overleg met je arts met medicijnen die je zijn voorgeschreven.

Wil je zelf alvast bekijken hoe het zit met jouw medicijn en zwangerschap, kijk dan op deze site. Je kunt het medicijn dat je gebruikt zelf invullen, vervolgens de bovenste link over het medicijn openen en kijken onder het kopje “zwangerschap en borstvoeding” voor informatie over het gebruik van dit medicijn in de zwangerschap. Let op: dit vervangt niet het overleg met je arts of verloskundige!